Povečanje ustnic v Zagrebu na Hrvaškem – Klinika Kustec

USTNICE

Aquamid je naziv za inovativni material, ki se uporablja s pomočjo injekcije, da bi se zapolnile vrzeli v mehkem tkivu ustnic. Je izjemno biokompatibilen, kar pomeni, da ga telo sprejema odlično in brez zavračanja. Delovanje Aquamida se odraža v rasti volumna mehkega tkiva. Pri uporabi postane stalen del podkožnega vezivnega tkiva.

Aquamid se uporablja za estetske korekcije, povečanje ustnic, kot tudi za odstranitev brazgotin po telesu. Zlasti se uporablja na naslednjih delih obraza: marionetne črte (vdolbine pod kotički ustnic), nazolabialne gube (gube, ki združujejo nosna krila in kotičke ustnic), brada, obrazi in ustnice. Lahko se uporablja tudi za korekcijo estetskih pomanjkljivosti, povzročenih s procesom staranja, ali s prirojenimi travmatskimi dejavniki.

Na trgu je na voljo v sterilnem pakiranju v injekcijah po 1 ml. Delovanje Aquamida se odraža v povečanju volumna ustnic. Bolj pogosto se uporablja v zgornjo kot v spodnjo ustnico, saj je zgornja ustnica bolj podložna pogostim naravnim variacijam oblike in volumna.

Aquamid na Hrvaškem

V zadnjih nekoliko let je Aquamid postal zelo znan na področju Evropske unije in na Hrvaškem, saj je, na podlagi nekoliko znanstvenih študij, dokazana njegova varnost, trajnost in nestrupenost. Aquamid je izdelek danskega podjetja “Ferrosan”, ki deluje na tem področju že več kot 16 let.
Dr. Ostojić, ki dela v naši polikliniki, je eden izmed prvih estetskih kirurgov, ki je začel uporabljati Aquamid na Hrvaškem. Danes dr. Ostojić šteje več sto uspešnih operacij na več kot 400 pacientih.

Kontraindikacije:

Aquamid se ne sme uporabljati v primeru akutne okužbe kože. Ne sme se uporabljati na pacientih, ki trpijo zaradi avtoimunih bolezni in diabetesa. Uporaba aquamida je strogo prepovedana med nosečnostjo in dojenjem.

Cena estetske korekcije ustnic z Aquamidom

Cena estetske korekcije ustnic z Aquamidom je 4000,00 kn (cena Aquamida za 1 brizgo oz. 1 ml). Količina in s tem tudi cena posegov je odvisna od potreb in želja posameznega pacienta.
Pred vsakim posegom je najbolje opraviti prvi pregled z estetskim kirurgom, da bi se določila točna cena posegov povečanja ustnic z Aquamidom.