Blefaroplastika v Zagrebu na Hrvaškem – Estetska kirurgija Kustec

Otekle in utrujene veke so skupna lastnost številnih posameznikov in kot takšne se lahko vidijo na obrazih različnih starosti.

ZAGREB HRVAŠKAŠtevilni pacienti, ki prihajajo v polikliniko Kustec, se pritožujejo nad občutkom teže v očeh ter na utrujen in zaspan videz čez cel dan. Razlogi za ta občutek, ki se med ostalim odraža tudi na estetski videz obraza, so številni: proces staranja, kronične bolezni telesa, ali dedni dejavniki.

Najpogosteje se pojavlja pri mladih ženskah, najprej med puberteto, potem pa okoli 20-ih in 30-ih let. Anatomsko gledano, gre za prirojeni presežek maščobnega tkiva iz očesne votline, ki prodira v tkivo veke. Najbolj pogosto se pojavlja pri spodnjih vekah. Proces staranja je neizogiben, vendar je pa tudi zelo individualen, kar se tiče hitrosti in intenzivnosti. Med leti veke izgubijo elastičnost in to ustvarja vidno odvečno kožo – presežek kože. Kronične bolezni srca in ledvic lahko prav tako povzročajo otekanje vek.

Otekanje vek, povzročeno z dednimi dejavniki, ali s procesom staranja, se lahko odpravi samo z blefaroplastiko. Gre za zelo pogost poseg v (plastični) estetski kirurgiji: izvaja se pod lokalno anestezijo in traja 1-2 ure, ne glede na številko vek. Poseg je popolnoma neboleč in je brazgotina nevidna, saj je koža vek zelo tenka in hitro okreva. Blefaroplastika je trajna metoda, kar pomeni, da po posegih ni potrebno izvesti nadaljnje operacije.

Zahvaljujoč blefaroplastiki se dobi bolj svež in bolj spočit videz obraza.