Botox A ili Botulinum A Exotoxin

botox zagreb hrvaškaLahko se pohvalimo z največjimi izkušnjami na tem področju, glede na to, da je naš estetski (plastični) kirurg eden prvih na Hrvaškem, ki je začel uporabljati Botox A iz estetskih razlogov. Botox A je nevrotoksin oz. strup, ki ga proizvaja bakterija Clostridium botulinum. Obstaja 7 različnih vrst serotipov Botoxa, med katerimi se Botox A uporablja v medicinske namene.

Učinki Botoxa A

Botox A blokira povezavo med motoričnimi živci in mišicami obraza in vratu. Blokada traja v povprečju od 3 do 6 mesecev, potem pa se se stik med živci in mišicami ponovno vzpostavi s tvorbo novih živčnih vlaken, ali aksonov blokiranega živca, ki ustvarjajo nevromuskularno povezavo. Izjemno pomembno je, da se Botox A aplicira direktno v mišice obraza in vratu, saj je to edini način, da se zagotovi maksimalen učinek. Zaradi tega Botox A lahko aplicira samo kvalificiran zdravnik, saj pozna anatomijo obraza mišic, ki so odgovorne za nastanek gubic.
Naš kirurg dr. Duje Ostojić uporablja Botox A na vseh področjih obraza in vratu ter za tretma povečanega potenja. Cena tretmaja povečanega potenja z Botoxom A – 100 IU je 3500,00 kn.
Ta poseg se lahko ponavlja neštetokrat, saj ni nevarnosti za zdravje pacienta. Razmik med posameznimi tretmaji mora biti minimalno 3 mesece.

Cena botoxa

Prvi korak je preoperativni pregled z estetskim (plastičnim) kirurgom, med katerim se pregledujejo gube na obrazu (ali vratu) in se ocenjuje odstotek gub, ki bodo izginile po posegu z Botoxom A. Med prvim pregledom estetski (plastični) kirurg ocenjuje koliko Botoxa je potrebno, da bi se uspešno opravil poseg, kar določa tudi ceno posegov.

Cena tretmaja plitvih gub zgornje tretjine obraza z Botoxom A – do 50 IU je 2000,00 kn, cena istega tretmaja za več kot 50 IU je 3000,00 kn.