Estetsko zobozdravstvo v Zagrebu na Hrvaškem – Zobna Klinika Kustec

Zobne luske

zobne luske zagreb

Zobne luske so posebne ploščice iz keramike, ki se uporabljajo v zobozdravstvu med estetskim tretmajem nasmeha, da bi se izboljšal videz poškodovanih zob ter so zaradi tega na splošno znane kot zobne luske. Zobne luske imajo spremenljivo debelino – med 0,5 in 0,7 mm in se postavljajo na zunanji površini zob, s pomočjo posebnih vrst cementa. Zobozdravnik bo vzel odtis zoba in bo kasneje poseben stomatološki laboratorij pripravil zobne luske v keramične podlage, v skladu s posebnimi estetskimi parametri, ali zahtevami pacientov.

Namen

  • popraviti morebitne zobne malformacije,
  • zmanjšati razmik med zobmi,
  • popraviti tiste zobe, ki so poškodovani in okrnjeni,
  • popraviti barvo porumenelih zob.

Zobne luske iz keramike tako omogočajo doseganje rezultatov visoke kakovosti, izboljšujejo obliko in barvo zob in omogočajo vsakem pacientu, da končno znova pokaže svoj nasmeh.

Beljenje zob

Zadnjih nekaj let je zobna estetika dosegla dokaj velik pomen v zobozdravstvu in se zaradi tega vse več ljudi podvrže posegom, kot so to zobna implantologija, ali beljenje zob. Beljenje, poimenovano tudi bleching dental, se opravlja s ciljem doseganja belih in zdravih zob. V nasprotju z razširjenimi stališči, barva zob ni določena z zunanjo površino zoba, ki je skoraj prozorna, temveč z barvo dentina zobne kosti, ki se nahaja pod samo površino zoba. Sklenina lahko absorbira barve hrane in pijače, kar dolgoročno povzroča potemnitev zob in izgubo začetnega bleščanja. Trenutno na področju kozmetičnega zobozdravstva obstajajo številne inovativne tehnike, ki dovoljujejo beljenje in blesteče zobe.

Kateri so razlogi za temnjenje zob

  • kajenje,
  • starost,
  • pijače, kot so to čaj, kava, črno vino,
  • pretirana izpostavljenost fluoru med razvojem zob,
  • uporaba tetraciklina (ki se pogosto uporablja v zdravilih) v zgodnjem obdobju življenja,
  • devitalizacija zob.

Kaj je beljenje?

beljenje

Beljenje zob je tretma, ki pomaga pri odstranitvi madežev, ki se vsak dan pojavljajo na zobni površini zaradi živil, ki jih uživamo na dnevni ravni. Gre za estetski zobni tretma, ki je sčasoma postal dokaj priljubljen, ker značilno izboljšuje videz zob, ob minimalnih mukah in stroških. Samo trajanje tega posega je od 30 do 90 minut, odvisno od uporabljene metode in učinkovine. Čim večja je koncentracija aktivne sestavine, tem krajše bo trajanje tretmaja. Med posegom mora pacient ostati popolnoma miren in lahko, na primer, gleda TV.