Liposukcija v Zagrebu na Hrvaškem – Lepotna kirurgija Kustec

Liposukcija je eden izmed najbolj pogostih posegov v estetski kirurgiji. Zakoreninjeno, toda tudi napačno mnenje je, da se z liposukcijo izgublja teža, le-ta namreč pomaga pri spreminjanju oblike telesa.

Idealen pacient za liposukcijo je star med 20 in 45 leti, ima normalno napetosti kože, je dobrega zdravja, brez težav s srcem in ima povečano telesno težo ter lokalizirane akumulacije podkožnega maščobnega tkiva, ki se ne morejo odpraviti s pomočjo diete. V večini primerov se liposukcija uporablja na sprednjem delu abdomna, bokih, zunanji in notranji površini stegen, notranji površini kolen in stranskem delu zadnjice.

Liposukcija se lahko opravlja pod splošno anestezijo (če ima del, na katerem se izvaja poseg, veliko površino), ali pod lokalno anestezijo (če ima del, na katerem se izvaja poseg, majhno površino).

Liposukcija Klinika KustecNajprej je potrebno narediti en preoperativni pregled, med katerim se bo določil potek operacije in točna cena posegov liposukcije. Ob vsakem posvetovanju se upoštevajo mnenja in želje pacientov. Vsekakor je potrebno narediti klinično oceno pacienta, skupaj z družinsko anamnezo. Pacient mora obvezno navesti svoje navade (ali uživa alkohol, drogo ali cigarete, ali trpi zaradi kroničnih bolezni…). Šele ko pozorno prisluhnemo željam in pričakovanjem pacienta ter po oceni pacientovega psihološkega aspekta, lahko začnemo s posegom liposukcije.