Rinoplastika – operacija nosu v Zagrebu, na Hrvaškem – Estetska kirurgija Kustec

operacija-nosuEna izmed najbolj pogostih posegov v estetski kirurgiji je korekcija nosu. Vsako leto se v ZDA izvaja čez 100 000 posegov estetske kirurgije nosu. Nos se nahaja v središčnem delu obraza, ki je najbolj poudarjen ter je zato najbolj izpostavljen travmi.

Travma nosu je pravzaprav najbolj pogost vzrok deformacije zunanjega dela nosu in nosnega septuma. Deformacije so lahko prirojene, ali pridobljene. Prirojene pa so lahko dedne ali nededne. Pridobljene deformacije so pogosto posledica poškodbe na zunanjem delu nosu.

 

Najbolj pogosto pridobljene deformacije so:

  • krivi nos (rinoskolioza),
  • grbast nos (rinokifoza),
  • širok nos (pahirinija),
  • predolg nos (makrorinija).

Pri izvajanju posegov estetske operacije nosu v polikliniki Kustec uporabljamo le najvišjo kakovost instrumentov, da bi se izognili poškodovanju tkiv in da bi zagotovili največjo učinkovitost med izvajanjem te zahtevne tehnike. Iz dneva v dan se trudimo zagotoviti zadovoljstvo naših pacientov. Izogibamo se uniformiranim delom, saj se ne more vsaka morfologija nosu prilagoditi vsakemu obrazu. Naša naloga je varovanje normalne dihalne funkcije nosu, zaradi tega med posegom usklajujemo estetske in funkcionalne potrebe za dobro počutje naših pacientov.

Pred operacijo je potrebno narediti preoperativni pregled, med katerim se morajo določiti vrste deformacij na zunanjem delu nosu in na nosni pregradi.

Rinoplastika velja za najbolj zahteven poseg v estetski kirurgiji in je zaradi tega za vsak pristop k pacientu značilna največja pozornost in spoštovanje čustvenih in fizičnih potreb.